Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se
15. maj 2018

Medeni makfini

Sestavine:
200 g pirine ali kamutove moke . 50 g mletega maka . 50 g kokosovega sladkorja . 50 g jabolčne čežane . 200 ml riževega napitka . 50 g sončničnega ali sezamovega olja . 2 žlički eko pecilnega praška . 1/4 žličke mlete vanilje . 1/2 žličke mletega cimeta . 2 žlici smrekovega medu


Priprava:
1. V večji skledi najprej odmerimo in pomešamo suhe sestavine: moko, mleti mak, kokosov sladkor, pecilni prašek, cimet in vaniljo.
2. V merilni posodi zmešamo rižev napitek in 2 žlici medu (namesto ali poleg medu lahko uporabimo tudi javorjev sirup). Rižev napitek lahko pred tem rahlo segrejemo, da lažje zmešamo obe sestavini. Nato napitek prelijemo v posodo s suhimi sestavinami, dodamo še olje in jabolčno čežano, ter vse skupaj dobro premešamo. Jabolčno čežano lahko v receptu tudi spustimo, ali pa uporabimo 2 žlici jabolčne, slivove ali borovničeve marmelade. 
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Medtem modelčke za mafine premažemo z oljem in vanje nadevamo maso. Pečemo v pečici okoli 25 do 30 minut (odvisno od velikosti modelčkov). 
4. Pečene in ohlajene mafine okrasimo s kepico domače skute, najljubšim sladoledom, ali pa se poigramo z izdelavo marcipanovih čebelic.
5. Marcipan lahko sami naredimo tako, da zmešamo 5 žlic mandljeve moke ali mletih mandljev z 1 žličko medu, maso dobro pregnetemo s prsti in počakamo, da se strdi v hladilniku.

Še več slastnih medenih receptov najdete v reviji National Geographic Junior, maj 2018. Aktualno vsebino revije si lahko ogledate tudi tukaj.  
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se