Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se

ZGODBA O ZDRAVI JUHICI

V današnjem hitrem življenjskem tempu se na jedilnikih pogosto najde hitra in nezdrava prehrana: hrana, ki je večkrat predelana, vsebuje veliko belega sladkorja, bele moke, rafiniranih olj in soli ter številnih umetnih dodatkov, a hkrati ponuja izredno malo hranljivih snovi, vitaminov in mineralov, ki jih naš organizem potrebuje.

Neprimerna prehrana je eden izmed pomembnejših dejavnikov zmanjšane odpornosti organizma ter vse večjega porasta alergij in bolezni (ne le prehrana, tudi težke kovine, živalske spojine ter drugi umetni dodatki iz cepiv in farmacevtskih izdelkov pretresajo naš naravni imunski sistem). Zlasti pri manjših otrocih, ki so najbolj ranljivi in sami pravzaprav nimajo veliko vpliva na odločitev o tem, kaj bodo jedli. Odrasli smo tisti, ki postavljamo smernice prehranjevanja otrok, izbiramo prodajna mesta in na koncu izdelke tudi kupimo. Skrb za zdravo in uravnoteženo prehrano pa je - poleg ljubezni in spoštovanja - najboljša popotnica, ki jo otroku lahko nudimo v življenju. Je pravzaprav osnova, ki smo jo otrokom dolžni zagotoviti.

Navedeno me je privedlo k zasnovi koncepta Zdrava juhica. S ponudbo okusne in hranljive juhice omogočimo zdravo prehrano na delovnem mestu in hkrati del prihodka namenimo uresničevanju projekta Zdrava juhica v vrtcu. V okviru projekta si prizadevamo najti način, da bodo otroci v vrtcih in šolah jedli več zdrave, ekološke, lokalno pridelane hrane. Za vrtce pripravimo recept juhice, ki gre otrokom v slast, ter hkrati otroke na igriv način navdušimo nad uživanjem in pripravo zdrave, raznolike prehrane.

Svoj delček k spodbujanju zdrave ekološke prehrane otrok lahko prispevate tudi vi. Z naročilom Zdrave juhice ali pa z direktno donacijo projektu Zdrava juhica v vrtcu lahko storite majhen korak k pomembnim premikom v naši kulturi prehranjevanja. Prav vsaka žlica šteje!

Za vašo pozornost se vam iskreno zahvaljujemo.
Irena Tomažin


          
 
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se