Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se

KULINARIČNO IZOBRAŽEVALNE DELAVNICE

 BREZPLAČNE KULINARIČNE DELAVNICE ZA OTROKE IN DRUŽINE v trgovini KALČEK
    
 
  
Utrinki iz zimske slaščičarske delavnice v trgovini Kalček v Ljubljani (december 2015).
 
Utrinki iz pomladne slaščičarske delavnice za otroke v trgovini Kalček (marec 2016).
Več informacij o prihodnjih delavnicah v trgovini Kalček najdete na spletni strani www.kalcek.si
ter na info@kalcek.si. 
 
 JUHICE MALO DRUGAČE - OKUSIMO JESEN
kulinarična delavnica v trgovini Kalček v Ljubljani, 20.10.2015 ob 17. uri


Glede na letni čas se bomo tokrat posvetili kuhanju BUČNIH JUH različnih vrst in barv (oranžne, rumene, zelene in bele buče...), ki jih bomo odeli v raznolike JESENSKE ODTENKE okusov s KOSTANJI, datlji, mandlji, PESO, ZELJEM, ohrovtom, AJDO, kvinojo, PROSOM, rižem, koruzo, KONOPLJO, sezamom, KOKOSOM, ingverjem, svežimi zelišči in opojnimi dišavnicami.

Na delavnici boste med drugim lahko spoznali, kako poudariti SLADEK okus juhe, kdaj uporabiti INDIJSKE začimbe in katere so ključne sestavine TAJSKE zdravilne juhice.

Poglobili se bomo v uporabo VSEH ČUTIL pri kuhanju - imeli boste krasno priložnost preizkusiti različne kombinacije sestavin ter začutiti svoj najljubši okus. Kar vas bo navdihnilo s POGUMOM, da s svojimi odkritji presenetite tudi vaše družinske člane ali pa posebne goste z izbranim okusom. Lepo vabljeni!

Cena: 15,00 Eur za 2 in pol urno interaktivno delavnico s preizkušanjem raznolikih sestavin. 
Več o dogodku in prijave: info@kalcek.si.
 

»Imele smo se super. Jaz sem dobila ravno to, kar sem želela... nekaj
malega dodatnih (meni še ne poznanih) sestavin, da te juhe postanejo slajše

nam je zaupala Mateja, ki se je udeležila pomladne delavnice v Kalčku.

 JUHICE MALO DRUGAČE - Pomladna kulinarična delavnica v Kalčku, april 2015
 
Na pomladni Kalčkovi kuharski ustvarjalnici smo preizkušali raznolike ekološke sestavine in začimbe ter iz njih skuhali lečino curry juhico, hranljivo brokolijevo juho s kvinojo in mandlji, osvežilno koromačevo juho ter tajsko kokosovo juho z ingverjem.
 


 
 
IGRIVA MIKLAVŽEVA PEKA ZA OTROKE - Trgovina Kalček, 3.12.2014 ob 17h

Skupaj z otroki smo pripravili slasten čokoladni namaz ter sadno-čokoladne pite in piškotke razigranih oblik. Uporabili smo le skrbno izbrane rastlinske sestavine in naravna, telesu prijazna sladila, ter izmenjali ideje, zakaj je pomembno, da skrbimo za svoje zdravje.


Kako živahno smo se imeli, si lahko ogledate tudi na posnetku.

JUHICE MALO DRUGAČE - november 2013

ekološki trgovini Kalček v Ljubljani smo pripravili prav posebno kuharsko delavnico Juhice malo drugače. Skuhali smo 4 različne juhe - korenčkovo s proseno kašo, koromačevo s kokosom, mešano zelenjavno z rozinami in mandlji ter ajdovo bučno juho z datlji. Juhe smo preizkusili v različnih kombinacijah z rastlinskimi smetanami (sojino, ovseno, pirino), olji (bučnim, konopljinim, sezamovim, oljem mareličnih pešk ter orehovim), semeni in začimbami.

  

Udeleženci delavnice so z zanimanjem preizkusili različne dodatke v juhah in soustvarjali zanimive okuse juhic. Pri smetanah je bila najbolj priljubljena sojina, pri oljih pa je šlo najbolj v slast orehovo. Datlji in rozine so predstavljali piko na i. ;) Za zadnjo juho je že skoraj primanjkovalo prostora v želodcih, a kljub temu smo si privoščili še preizkus pikantne curry omake, ki smo jo pripravili iz zgoščene ajdove bučne juhe.

Prijeten vtis ene izmed udeleženk delavnice si lahko preberete na njenem blogu

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se