Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se

KUHARSKE DELAVNICE V TRGOVINI KALČEK

Tudi v letošnjem letu pripravljamo slastna in igrivo-raziskujoča kuharska doživetja za otroke in družine v sodelovanju z ekološko trgovino Kalček. Na kuharskih ustvarjalnicah se otroci učijo samostojne priprave jedi, spoznavajo uporabo različnih kuharskih pripomočkov ter na igriv način raziskujejo nove okuse, ob tem pa osvajajo tudi osnove zdrave in uravnotežene prehrane. Ob rezanju, gnetenju, mešanju in mletju krepijo svoje finomotorične spretnosti, pri oblikovanju in okraševanju jedi pa jih vodijo proste roke in brezmejna otroška domišljija. Ob ustvarjanju v skupini sovrstnikov se otroci učijo tudi medsebojnega sodelovanja ter drug drugega spodbujajo k ustvarjalnosti in uživanju kvalitetne, zdrave prehrane. 


 SLAŠČIČARSKE IN KUHARSKE USTVARJALNICE ZA OTROKE IN DRUŽINE
v letu 2019/2020


sreda, 6.11.2019 ob 17h: MAVRIČNE PIZZE TETE MICE

Na jesensko obarvani kuharski ustvarjalnici bomo skupaj z otroki pripravili slastne pizze iz sladkega krompirja in kamutove moke ter dišečih vrtnih pridelkov. Najprej si bomo zavihali rokave ter dobro zamesili, pregnetli in povaljali testo, ki ga bodo spretni prsti okrasili v najljubših jesenskih odtenkih. Lepo vabljeni veliki in mali kuharski ustvarjalci!sreda, 4.12.2019 ob 17h: PRAZNIČNI PIŠKOTI IN PITE

sreda, 15. januar 2020 ob 17h: ZASNEŽENE JUHICE IN POPOTNE PLOŠČICE

sreda, 12. februar 2020 ob 17h: NAJLJUBŠE PALAČINKE VALENTINKE

sreda, 11. marec 2020 ob 17h: POMLADNI SADNI IN ZELENJAVNI ZVITKI

sreda, 8. april 2020 ob 17h: SLASTNE PRAZNIČNE POTICE
Kuharska delavnica prazničnih potic je zaradi situacije žal odpovedana. Vabimo vas, da preizkusite
preprost recept kamutove ali pirine mini potice ter jih zamesite na domači kuharski delavnici.

 
Kuharske delavnice vodi Irena Tomažin, ustvarjalka Zdrave juhice. Delavnice potekajo 1-krat mesečno v ekološki trgovini Kalček Šiška (Celovška c. 268, Ljubljana) in trajajo okvirno 1 uro in pol. Na delavnicah uporabljamo le skrbno izbrane ekološke sestavine. Glede morebitnih alergij ali diet nas obvestite pred pričetkom delavnice. 

Kuharske ustvarjalnice so za udeležence brezplačne, število mest je omejeno. Obvezne so predhodne prijave na: info@kalcek.si.

Na delavnicah otroci prejmejo svojo KUHARSKO IZKAZNICO. Ob vsakem obisku delavnice otrok prejme nalepko, ki jo prilepi na svojo izkaznico. Ko pogumni kuharski navdušenec zbere 5 nalepk, prejme čisto pravo KUHARSKO DIPLOMO in drobno darilce.  

LEPO VABLJENI OTROCI, STARŠI, BABICE IN DEDKI!


 
.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

 UTRINKI IZ SLAŠČIČARSKIH USTVARJALNIC ZA OTROKE V TRGOVINI KALČEK
    
 
   

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .
 
 JUHICE MALO DRUGAČE - UTRINKI IZ KULINARIČNIH DELAVNIC V KALČKU

Na naši prvi kuharski delavnici Juhice malo drugače (november 2013) smo kuhali 4 različne juhe - korenčkovo s proseno kašo, koromačevo s kokosom, mešano zelenjavno z rozinami in mandlji ter ajdovo bučno juho z datlji. Juhe smo preizkusili v različnih kombinacijah z rastlinskimi smetanami (sojino, ovseno, pirino), olji (bučnim, konopljinim, sezamovim, oljem mareličnih pešk ter orehovim), semeni in začimbami. Udeleženci delavnice so z zanimanjem preizkusili različne dodatke v juhah in soustvarjali zanimive okuse juhic. Orehovo olje, datlji in rozine so nas še posebej vse navdušili. Za zadnjo juho je že skoraj primanjkovalo prostora v želodcih, a kljub temu smo si privoščili še preizkus pikantne curry omake, ki smo jo pripravili iz zgoščene ajdove bučne juhe.
Prijeten vtis udeleženke delavnice si lahko preberete na njenem blogu.

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Na jesenski kulinarični delavnici smo se posvetili kuhanju BUČNIH JUH različnih vrst in barv (oranžne, rumene, zelene in bele buče...), ki smo jih odeli v raznolike jesenske odtenke okusov s KOSTANJI, datlji, mandlji, PESO, ZELJEM, ohrovtom, AJDO, kvinojo, PROSOM, rižem, koruzo, KONOPLJO, sezamom, KOKOSOM, ingverjem, svežimi zelišči in opojnimi dišavnicami. Na delavnici smo spoznavali, kako poudariti SLADEK okus juhe, kdaj uporabiti INDIJSKE začimbe in katere so ključne sestavine TAJSKE zdravilne juhice, ob tem pa smo se poglobili tudi v uporabo VSEH ČUTIL pri kuhanju.

Na pomladni Kalčkovi kuharski ustvarjalnici (april 2015) smo prav tako preizkušali raznolike ekološke sestavine in začimbe ter iz njih skuhali lečino curry juhico, hranljivo brokolijevo juho s kvinojo in mandlji, osvežilno koromačevo juho ter tajsko kokosovo juho z ingverjem.
 


»Imele smo se super. Jaz sem dobila ravno to, kar sem želela... nekaj
malega dodatnih (meni še ne poznanih) sestavin, da te juhe postanejo slajše,«

nam je zaupala Mateja, ki se je udeležila pomladne delavnice v Kalčku.
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se