Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se

KUHARSKE DELAVNICE V TRGOVINI KALČEK

 SLAŠČIČARSKE IN KUHARSKE USTVARJALNICE ZA OTROKE IN DRUŽINE
v letu 2019


sreda, 13.2.2019 ob 17h: SADNE PALAČINKE POTEPINKE
(valentinova slaščičarska ustvarjalnica najljubših sadnih palačink)

sreda, 20.3.2019 ob 17h: NAJLJUBŠE POMLADNE JUHICE
(kuharska delavnica zdravih juhic za otroke in družine)

sreda, 17.4.2019 ob 17h: VELIKONOČNI ZAJČKI IN PISANICE
(praznična ustvarjalnica za otroke)


Kako na hitro pripraviti preproste, slastne in hranljive palačinke, ter jih napolniti vsakokrat malo drugače - za zajtrk ali kosilo, doma ali kje na poti? Lepo vabljeni na Kalčkovo slaščičarsko ustvarjalnico za otroke in družine v sredo, 13.2.2019 ob 17h v ekološki trgovini Kalček Šiška v Ljubljani (Celovška 268).

Na delavnici bomo uporabili le skrbno izbrane rastlinske sestavine (tudi brez glutena) in naravna, telesu prijazna sladila. Vabljeni otroci od 3 let naprej, ter njihovi starši, babice ali dedki. Predvideno trajanje delavnice je 1 ura in pol. Udeležba je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Obvezne prijave na info@kalcek.si.

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

 UTRINKI IZ SLAŠČIČARSKIH USTVARJALNIC ZA OTROKE V TRGOVINI KALČEK
    
 
  
 

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .
 
 JUHICE MALO DRUGAČE - UTRINKI IZ KULINARIČNIH DELAVNIC V KALČKU

Na naši prvi kuharski delavnici Juhice malo drugače (november 2013) smo kuhali 4 različne juhe - korenčkovo s proseno kašo, koromačevo s kokosom, mešano zelenjavno z rozinami in mandlji ter ajdovo bučno juho z datlji. Juhe smo preizkusili v različnih kombinacijah z rastlinskimi smetanami (sojino, ovseno, pirino), olji (bučnim, konopljinim, sezamovim, oljem mareličnih pešk ter orehovim), semeni in začimbami. Udeleženci delavnice so z zanimanjem preizkusili različne dodatke v juhah in soustvarjali zanimive okuse juhic. Orehovo olje, datlji in rozine so nas še posebej vse navdušili. Za zadnjo juho je že skoraj primanjkovalo prostora v želodcih, a kljub temu smo si privoščili še preizkus pikantne curry omake, ki smo jo pripravili iz zgoščene ajdove bučne juhe.
Prijeten vtis udeleženke delavnice si lahko preberete na njenem blogu.

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Na jesenski kulinarični delavnici smo se posvetili kuhanju BUČNIH JUH različnih vrst in barv (oranžne, rumene, zelene in bele buče...), ki smo jih odeli v raznolike jesenske odtenke okusov s KOSTANJI, datlji, mandlji, PESO, ZELJEM, ohrovtom, AJDO, kvinojo, PROSOM, rižem, koruzo, KONOPLJO, sezamom, KOKOSOM, ingverjem, svežimi zelišči in opojnimi dišavnicami. Na delavnici smo spoznavali, kako poudariti SLADEK okus juhe, kdaj uporabiti INDIJSKE začimbe in katere so ključne sestavine TAJSKE zdravilne juhice, ob tem pa smo se poglobili tudi v uporabo VSEH ČUTIL pri kuhanju.

Na pomladni Kalčkovi kuharski ustvarjalnici (april 2015) smo prav tako preizkušali raznolike ekološke sestavine in začimbe ter iz njih skuhali lečino curry juhico, hranljivo brokolijevo juho s kvinojo in mandlji, osvežilno koromačevo juho ter tajsko kokosovo juho z ingverjem.

»Imele smo se super. Jaz sem dobila ravno to, kar sem želela... nekaj
malega dodatnih (meni še ne poznanih) sestavin, da te juhe postanejo slajše

nam je zaupala Mateja, ki se je udeležila pomladne delavnice v Kalčku.
 


Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se