Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
25. julij 2015

Marelične kokosove kroglice z mandlji

Sestavine:
6 velikih sočnih marelic . pol skodelice datljev (okoli 8 manjših kosov) . pol skodelice namočenih ovsenih kosmičev . 1/4 skodelice mletih mandljev oz. mandljeve moke (okoli 6 žlic) . 1/4 skodelice kokosovih kosmičev . 1 žlica riževega sladu (po želji) . 1/4 žličke cimeta in vanilije v prahu . 1/2 dcl riževega napitka ali kreme



Priprava:
Ovsene kosmiče za dobro uro namočimo v riževem napitku, da se zmehčajo. Marelice in datlje drobno nasekljamo in vmešamo med ovsene kosmiče, dodamo še mandljevo in kokosovo moko (toliko, da se masa lepo zgosti), cimet in vanilijo, ter dobro premešamo. Po želji sladimo z riževim sladom ali dodamo nekaj riževe kreme, da lažje oblikujemo kroglice, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki. 

Namig:
Po želji lahko namesto marelic uporabimo kakšno drugo sveže ali suho sadje, denimo breskve, fige, hruške ali pa jabolčne krhlje. Namesto mandljeve moke lahko uporabimo tudi moko katerih drugih oreščkov ali pa zemeljskih mandljev (chufli).

Kroglice še nekaj dni lahko hranite v hladilniku, v zamrzovalniku pa tudi nekaj mesecev. Tako je hiter in zdrav prigrizek vedno na voljo. Dobro ohlajene, ledene kroglice pa so tudi odlična rešitev, ko se v vročih poletnih dneh odpravljamo na pot. ;)

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se