Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
31. oktober 2014

Kamutovi piškoti in sadne pite

Sestavine:

300g kamutove moke . 50g mletih mandljev . 5 žlic kokosovih kosmičev . 150g ekološkega rastlinskega masla Alsan Bio . ščep himalajske soli . 1 zravnana žlica vinskega kamna ali eko pecilnega praška . 1/2 žličke cimeta . 1/4 žličke vanilije v prahu . 3 žlice javorjevega sirupa . 150ml riževe kreme ali napitka


Priprava:

Sestavine stresemo v posodo, najprej pomešamo suhe sestavine, nato dodamo še tekoče (margarino pustimo nekaj časa na sobni temperaturi, da se zmehčka, ali pa jo stopimo nad vodno paro) in vse skupaj dobro zmešamo in pregnetemo s prsti. Nežno razvaljamo ter z rokami ali modelčki oblikujemo različne oblike piškotov, ki jih po želji okrasimo s sadnim ali čokoladnim nadevom. Pečemo v pečici okoli 12 minut na 175 stopinj, odvisno od debeline piškotov.

 
 

Sadni nadev za pito:

V ponvi, rahlo premazani s kokosovim oljem, popečemo na koščke narezano sveže sadje - jabolka, hruške ali slive, po želji dodamo rozine in mlete mandlje (ki vpijejo tekočino iz sadja), potresemo s cimetom in kokosovim sladkorjem. Nadev lahko po potrebi zgostimo z agar agarjem ali moko iz mletih rožičevih pešk. Namesto svežega sadja lahko uporabimo tudi vloženo sadje (nor. višnje, slive, brusnice). 

Testo nadevamo v pekač za pito, približno 0,5 cm debeline, oblikujemo rob ter testo 10 minut pečemo v pečici. Nato čez delno pečeno testo prelijemo sadni nadev in pečemo v pečici še 12 minut. Ko je pita pečena, lahko po vrhu potresemo mlete mandlje ali rižev sladkor v prahu.

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se