Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se
23. januar 2014

Koromačeva juha s kokosom in pastinakom

Sestavine za 4 velika lačna usta:

150g koromača . 200g pastinaka (ali bele buče ali topinamburja) . 150 g bučk . 20g riževega ali koruznega zdroba . 1 L vode . 1 dcl riževe kreme . 2 žlici kokosove kreme oz. musa . himalajska sol . timijan . muškat . hladno stisnjeno janeževo olje


Priprava:

Zelenjavo dobro operemo, po potrebi ostrgamo, odrežemo stržen in narežemo na kose. Zelenjavo zavremo v osoljeni vodi - najprej pastinak, ki ga kuhamo 5-10 minut dlje, nato še koromač in bučke. Ob rahlem vretju z metlico vmešamo še rižev zdrob (lahko tudi koruzni ali kar oba pomešamo) in kuhamo na rahli temperaturi 10-15 minut, začinimo s timijanom in muškatom. Ob koncu kuhanja dodamo še riževo in kokosovo kremo ter začinimo s hladno stisnjenim janeževim oljem (ga ne segrevamo preveč), ter juho spasiramo. 

                 

Namig:


Za pravi zimski pridih v juhico potresemo napihnjene amarantke, ki predstavljajo snežinke, pri tem pa nam pomaga ročno izdelan eskim. Če snega še ni, ga lahko privabimo z naslednjo pesmico:

               
»Ringa ringa raja, zima nam nagaja. Pravi, da snega zaenkrat še ne da.
Ringa ringa raja, Dedek Mraz prihaja, jutri naj sneži - zimi naroči!«

Eskima lahko izdelamo skupaj z otroki. Potrebujemo karton, barvni papir (ali barve za karton), flomastre, vato, lepilo. Eskimu narišemo obraz, ali pa na mesto obraza prilepimo fotografijo otroka. Hvala Eko Vila za krasno eskimsko idejo. ;)

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se