Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
01. september 2013

Presne kokosove kroglice

Sestavine:

140g posušenih marelic (okoli 20 kosov) . 70g datljev (okoli 10 manjših kosov) . 2 žlici javorjevega sirupa ali zgoščenega hruškinega soka . 20g (dve zvrhani žlici) mlete kokosove moke . 15g mletih mandljev (lahko uporabimo tudi mlete lešnike ali pa zemeljske mandlje) . 15g nesladkanega kakava ali rožičev v prahu . 1/2 žličke cimeta in vanilije v prahu . 1 dcl rastlinskega napitka ali kreme (po potrebi) . kokosova moka ali mleti mandlji za posip
 
 

Priprava:

Marelice, datlje in cimet skupaj z vodo in javorjevim sirupom zmešamo v blenderju (lahko tudi v multipraktiku ali pa s paličnim mešalnikom), tako, da ostanejo v masi sledi manjših koščkov. Z vilico primešamo še ostale sestavine (kokosovo moko, mlete mandlje in kakav), tako, da nastane precej kompaktna masa. Z žlico vsakokrat zajamemo maso in v dlani oblikujemo posamezno kroglico, ki jo nato povaljamo v kokosovi moki ali mletih mandljih.

    

Namig:

Po želji lahko namesto marelic in datljev izberemo tudi drugo suho sadje (denimo slive, fige), ter namesto javorjevega sirupa uporabimo zgoščen hruškin sok. Mletim mandljem lahko dodamo tudi lešnike, brazilske oreščke ali mlete zemeljske mandlje - slednji se imenujejo tudi tigrasti oreščki ali chufli ter sodijo v družino gomoljev (in niso tako alergeni kot nekateri oreščki). Mlete oreščke, kokosovo moko ali kakav pa lahko nadomestimo tudi z rožičevo moko.

Fotografije so nastale pri pripravi kokosovih kroglic za dobrodelni šolski bazar na OŠ Sp. Šiška v Ljubljani. 

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se