Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se
10. avgust 2013

Nasmejana juhica s kvinojo in semeni

Sestavine za 3-4 velike juhe:

300g zelenjave (por, korenje in bučke) . 45g kvinoje . 1 žlica koruznega zdroba . 9 dcl vode . 2 žlici rastlinske smetane . 1 žlica mletih lanenih in konopljinih semen . sol . timijan . majaron . kumina . kurkuma

                 

Priprava:


Zelenjavo dobro operemo, korenje in bučke ostrgamo in narežemo na kose, por narežemo na trakove. Kvinojo
dobro speremo pod vročo vodo in zakuhamo v osoljenem kropu skupaj s korenjem, nato dodamo še bučke in por. Če želimo gostejšo juho dodamo še žlico koruznega zdroba. Vse skupaj kuhamo 15 minut ter začinimo z mleto kumino in kurkumo, svežim ali posušenim timijanom in majaronom. Ob koncu kuhanja dodamo še dve žlici
rastlinske smetane (sojine ali ovsene) ter žlico mletih lanenih in konopljinih semen (nekaj jih pustimo še za posip)
ter juho (po želji) spasiramo.

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se