Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
01. avgust 2018

Hitri hranljivi kruhki

Sestavine:
160g pirine ali kamutove moke . 40g kostanjeve ali ajdove moke . 3 žlice drobno mletih ovsenih kosmičev (ali najljubših mueslijev) . 2 žlički eko pecilnega praška ali vinskega kamna . 1 žlička himalajske soli . 2 žlici mandljevega (ali kokosovega) olja . 2 žlici javorjevega sirupa . ščep cimeta . 200 ml riževega napitka



Priprava:
1. V posodi najprej pomešamo vse suhe sestavine - moko, kosmiče, pecilni prašek, sol, začimbe (poleg cimeta lahko dodate tudi ščep kardamoma, janeža ali katere druge najljubše začimbe).
2. Nato k suhim sestavinam dodamo še tekoče sestavine - olje, javorjev sirup in rižev napitek, ter vse skupaj dobro premešamo.
3. Maso nadevamo v manjše pekače za mafine, ki jih pred tem rahlo naoljimo s kokosovim oljem.
4. Maso pustimo najprej počivati v rahlo ogreti pečici okoli 20 minut, nato pa kruhke pečemo 25 minut na 180 stopinj. Ko so kruhki pečeni, jih zavijemo v vlažno krpo, da ohranijo mehkobo. 

Namig:
V receptu lahko preizkusite različne moke. Poleg oz. namesto ajdove in kostanjeve moke zelo rada uporabim tudi moko iz rjavega prosa, ali pa kakšno brezglutensko mešanico s semeni in začimbami. Tako je kruh še posebej okusen. Včasih pomešam zraven v testo tudi mešanico ovsenih/prosenih kosmičev znamke Rapunzel, ki so začinjeni z ajurvedskimi začimbami.

Kruhki so še posebej okusni z domačo marmelado, pomešano s kokosovim jogurtom. Za dobro mero zdravih maščob lahko kruhke najprej namažete s kokosovo maščobo, nato še z marmelado in kokosovim jogurtom. Če vam je ljubša slana različica, pa si kruhke lahko privoščite z zelenjavnim pestom in avokadom ter po želji obložite s kozjim sirom ali riževo mozzarisello.

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se