Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se
24. februar 2018

Male borovničeve tortice

Sestavine:
200g kamutove ali pirine moke . 50g mandljeve moke . 50g kokosovih kosmičev . 1 žlica eko pecilnega praška . ščep soli . 1/4 žličke mlete vanilije . 80g kokosovega ali mandljevega olja . 1 dcl javorjevega sirupa . 1,5 dcl riževega napitka . manjša skodelica svežih borovnic ali 3 žlice domače borovničeve marmelade


Priprava:
1. V skledi najprej z vilicami dobro premešamo suhe sestavine: moko, kokosove kosmiče, pecilni prašek, sol in vanilijo. Zatem dodamo še tekoče sestavine: rižev napitek, javorjev sirup in kokosovo olje ter vso maso dobro premešamo.
2. Nato previdno v maso vmešamo še sveže borovnice ali nekaj žlic domače borovničeve marmelade (lahko tudi oboje). Če uporabljamo zmrznjene borovnice, jih najprej odtajamo in dobro odcedimo (oz. primerno zmanjšamo količino riževega napitka v zmesi, da ni preveč vodena). 
3. Maso nato s pomočjo žlice denemo v manjše pekače, primerne za pite, lahko pa tudi uporabimo pekač za mafine. Preden nadevamo maso pekač rahlo naoljimo. Mini tortice pečemo v pečici na 180 stopinj okoli 22-25 minut. 10 minut pred koncem peke temperaturo znižamo na 175 stopinj.
4. Ko skorjica postane zlatorumene barve, tortice previdno vzamemo ven iz pečice. Počakamo, da se malo ohladijo, nato jih previdno zvrnemo iz pekača in narežemo na manjše trikotne kose. Zraven postrežemo najljubši Indy&Pippa eko sladoled. 

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se