Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se
30. oktober 2015

Ajdova bučna juha s konopljo

Sestavine za 3-4 juhe:
300 g buče (muškatne, maslenke ali hokkaido) . 150 g korenja . 50 g ajdove kaše .  pol žličke soli . četrt žličke mlete kumine ter kurkume . svež peteršilj in koriander . konopljino olje . mleta oluščena konopljina semena

 
Priprava: 
Bučo olupimo in narežemo na kose, korenje rahlo ostrgamo in naribamo (da je hitreje kuhano). Ajdovo kašo dobro speremo pod vročo vodo (če jo pred tem namočimo za nekaj ur, bo hitreje kuhana) in zakuhamo v vodi skupaj z zelenjavo. Kuhamo 15 minut, rahlo solimo, dodamo mleto kumine in kurkumo, peteršilj in koriander, po želji katera druga zelišča. Juho lahko dodatno začinimo s curry mešanico začimb ali sveže naribanim ingverjem ter limonino travo. Preden juho potrežemo, jo obogatimo z žličko konopljinega olja ter potresemo z mletimi oluščenimi konopljinimi semeni. Juho lahko po želji spasiramo ter sladimo z ovseno smetano. 
 
Kozmetika je rekel/-la: 06.07.2016 ob 16:42
Zgleda res strasno, tako da bomo poskusili :) hvala
Nogavice je rekel/-la: 14.02.2017 ob 09:24
Zakon
Najem dvorane Ljubljana je rekel/-la: 14.02.2017 ob 09:25
odlične okus ima sem sprobala
psi je rekel/-la: 10.05.2017 ob 23:18
dober okus

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se