Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Kuharske ustvarjalnice
Food Revolution Day
Človek ne jezi se

MALI KUHARSKI FESTIVAL (Food Revolution)

Vsako leto v mesecu maju za otroke in družine pripravimo prava mala kuharska doživetja, ki nas med seboj povežejo, spodbujajo raziskovanje novih okusov, učenje samostojne priprave jedi in osnov zdrave, raznolike prehrane. Festival že 6. leto zapovrstjo poteka v luči mednarodne iniciative Food Revolution, ki je nastala na pobudo Jamieja Oliverja z namenom zmanjšanja uživanja nezdrave, procesirane hrane (in s tem povezanih bolezni) pri otrocih po vsem svetu.

Zdrava juhica v sodelovanju z Družinskim centrom Mala ulica in partnerji letos znova pripravlja pravi MALI KUHARSKI FESTIVAL za otroke in družine, na katerem bomo skupaj zavihali rokave in se naučili pripraviti najslajšo juhico na svetu, ta zdrave lizike in nasmejane marcipančke. Takšne z veliko kalcija, za zdrave zobe in kosti. Igrive kuharske delavnice bodo spremljale tudi družabne igre, joga za otroke in čisto prava lesarska ustvarjalnica. Z veliko smeha, glasbe in plesa pa bo dogodek začinila tudi predstava PUTKA ZDRAVKA IN ZAJČEK SLADKO, v kateri glavna junaka, ob iskanju čarobnega kalcija, spoznata tudi marsikatero resnico o sladkorju. Pridite, skupaj bomo zakuhali nekaj slastnega!P R O G R A M    F E S T I V A L A

SOBOTA, 19. MAJ 2018 od 10. ure dalje
Družinski center MALA ULICA, Prečna ulica 7, Ljubljana

10.00 - 17.00: Ustvarjalne delavnice in poslikava obraza

10.20 - 11.00: Sadje z naše ladje - joga za otroke
(Sonja Velkavrh, Satya joga)

11.00 - 11.30: Putka Zdravka in Zajček Sladko - predstava za otroke
(Zavod Enostavno prijatelji)

11.30 - 13.30: Kulinarične delavnice za otroke z Zdravo juhico in Putko Zdravko
(Irena Tomažin in Damjana Goter Košir)

12.00 -  13.00: Blazno lesna delavnica z Blažem: 
moja prva lesena skledica za jajčka ali oreščke

13.30 - 15.30: Čas za druženje, izmenjavo receptov, družabne igre in ustvarjalne delavnice

15.30: Mašina pripovedovalnica

16.30: Radovednice z Rado

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

Na kulinaričnih delavnicah uporabljamo le skrbno izbrane ekološke rastlinske sestavine iz bližnjih kmetij ter iz ekološke trgovine Kalček.

VSTOP V DC MALA ULICA
Vstopnina v Družinski center Mala ulica znaša 2,00 Eur na otroka (spremljevalec otroka ima brezplačen vstop). Predhodne prijave na dogodek niso potrebne. V primeru povečanega obiska se vstop v DC Mala ulica iz varnostnih razlogov lahko omeji.

UPORABA POSNETKOV
Udeleženci dogodka soglašajo z uporabo fotografij, posnetih na dogodku, v namene obveščanja o festivalu na spletu in v tiskanih medijih. Potrudili se bomo, da bomo pri tem obzirni. Če se s fotografiranjem ne strinjate, se obrnite direktno na fotografa na samem dogodku.

SKRB ZA VARNOST OTROK
Na dogodku ob zadostnem številu animatorjev ter po potrebi tudi z omejitvijo števila obiskovalcev z največjo mero skrbnosti pazimo na varnost in dobro počutje vseh obiskovalcev, zlasti otrok. Kljub temu prijazno naprošamo vse spremljevalce, da na dogodku budno spremljate svoje otroke in prispevate k dobremu vzdušju na dogodku. In ne pozabite na obvezno sestavino - nasmeh in dobro voljo! ;)
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se