Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se

MALI KUHARSKI FESTIVAL (Food Revolution)

Vsako leto v mesecu maju za otroke in družine pripravimo prava mala kuharska doživetja, ki nas med seboj povežejo, spodbujajo raziskovanje novih okusov, učenje samostojne priprave jedi in osnov zdrave, raznolike prehrane. Festival že 7. leto zapovrstjo poteka v luči mednarodne iniciative Food Revolution, ki je nastala na pobudo Jamieja Oliverja z namenom zmanjšanja uživanja nezdrave, procesirane hrane (in s tem povezanih bolezni) pri otrocih po vsem svetu.

Zdrava juhica v sodelovanju z Družinskim centrom Mala ulica in partnerji letos znova pripravlja pravi MALI PRAVLJIČNI KUHARSKI FESTIVAL za otroke in družine, na katerem bomo skupaj zavihali rokave in se naučili pripraviti čisto pravo pravljično juhico ter najslajše tortice na palčki. Takšne, ki jih pojemo brez slabe vesti. ;) Še pred tem pa bomo skupaj z otroki zaigrali Zgodbo o kameni juhi in se ob plesnih korakih ter zvoku afriških bobnov prelevili v ljubke živali. V pravljičnem bralnem in ustvarjalnem kotičku bomo prebirali zdrave zgodbe in kaj luštnega narisali. Pridite, skupaj bomo zakuhali nekaj slastnega! :)P R O G R A M    F E S T I V A L A

SOBOTA, 25. MAJ 2019 od 10. ure dalje
Družinski center MALA ULICA, Prečna ulica 7, Ljubljana

10.00 - 14.00: Ustvarjalne delavnice in poslikava obraza

V Pravljičnem bralnem in ustvarjalnem kotičku bomo skupaj z Orno prebirali najljubše zdrave zgodbe, si zraven še kakšno izmislili, pobarvali ali narisali. Reševali bomo zabavne uganke in zanke o sadju in zelenjavi. Za pravo pravljično vzdušje pa bo poskrbela Aurelie z imenitnimi poslikavami obraza. 

10.30 - 11.15: Glasbeno plesna uprizoritev Zgodbe o kameni juhi

Skupaj z otroki bomo zaigrali Zgodbo o kameni juhi, ki jo bomo začinili z glasbeno plesnimi koraki v ritmu živali in afriških bobnov. Plešeta in igrata Lea Menard in Issiaka Sanou (Studio 25), pripoveduje Irena Tomažin.*

11.00 - 13.00: Kulinarične delavnice Zdrava juhica & Cake pops

Skupaj z otroki bomo zakuhali čisto pravo pravljično juhico in izdelali najslajše tortice na palčki. Vabljeni veliki in mali kuharski junaki! :)

PS: Otroci, ki ste obiskovali kuharske delavnice Zdrava juhica čez leto in ste zbrali vseh 5 nalepk, pridite po svojo kuharsko diplomo in drobno presenečenje! ;)

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

Fotografije iz Malega kuharskega festivala si lahko ogledate v galeriji na naši Facebook strani.

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .


VSTOP V DC MALA ULICA
Vstopnina v Družinski center Mala ulica znaša 2,00 Eur na otroka (spremljevalec otroka ima brezplačen vstop). Predhodne prijave na dogodek niso potrebne. V primeru povečanega obiska se vstop v DC Mala ulica iz varnostnih razlogov lahko omeji.

UPORABA POSNETKOV
Udeleženci dogodka soglašajo z uporabo fotografij, posnetih na dogodku, v namene obveščanja o festivalu na spletu in v tiskanih medijih. Potrudili se bomo, da bomo pri tem obzirni. Če se s fotografiranjem ne strinjate, se obrnite direktno na fotografa na samem dogodku.

SKRB ZA VARNOST OTROK
Na dogodku ob zadostnem številu animatorjev ter po potrebi tudi z omejitvijo števila obiskovalcev z največjo mero skrbnosti pazimo na varnost in dobro počutje vseh obiskovalcev, zlasti otrok. Kljub temu prijazno naprošamo vse spremljevalce, da na dogodku budno spremljate svoje otroke in prispevate k dobremu vzdušju na dogodku. In ne pozabite na obvezno sestavino - nasmeh in dobro voljo! ;)

*Program afriške plesno-glasbene delavnice izvaja Studio 25 v sodelovanju z Zavod Kalejdoskop in DC Mala ulica in ga delno podpira JSKD.
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se