Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se

PREDAVANJA NA DOGODKIH

 IGRA KOT UČENJE, MEDITACIJA IN POT DO SEBE
mini delavnica čuječnosti v sklopu 5. mednarodne konference projekta Pomahajmo v svet
Rimske terme, 26.4.2019

Kadar so otroci vznemirjeno živahni, ali pa brez prave energije, takrat težje začutijo sebe, svoje potrebe, ter potrebe drugega. Čuječnost, raziskovanje in dobra igra nam v takšnih trenutkih pomagajo, da se vsi umirimo in znova povežemo s seboj in s svojo okolico. Na delavnici bom z vami delila svoje izkušnje pri delu z otroki, preproste in konkretne vaje, igre in zgodbe, ki prebudijo čutenje in krepijo pozornost, ob tem pa se še kaj novega naučimo o sebi in o življenju okoli nas.

Delavnico vodi Irena Tomažin, vodja izobraževalnega Zavoda Kalejdoskop ter projekta Zdrava juhica. NE IGRAJ SE S HRANO! (webinar)
Familylabova spletna učilnica, torek, 19.2.2019 ob 21h
Spletni seminar vodi: Irena Tomažin, Zdrava juhica, v sodelovanju s Familylab Slovenija
 
Hranjenje otroka je tesno povezano z izražanjem ljubezni in skrbi za otroka, ampak … včasih ne gre vse po pričakovanjih! Otrok noče jesti zelenjave. Otrok noče sedeti pri miru. Otrok bi jedel le nezdravo hrano. Otrok sploh noče jesti. Družinski obroki so včasih prava nočna mora!
Velja da, bolj kot obroke jemljemo kot »projekt« – pa najsi bo to projekt »Za zdravo življenje« ali pa »Za mizo se moramo imeti radi« –, tem manj smo dovzetni za to, da bi družinsko življenje lahko doživljali in sprejemali takšno, kakršno je.
Kaj torej lahko naredim, da bo otrok jedel bolj zdravo? Ali otroci vedo, kaj je zanje najbolje? Ali to vemo starši? Kaj lahko spremenim da bo med jedjo pri nas doma bolj fajn?
 

Za prijavo na spletni seminar izpolnite spletno prijavnico.
Cena: 25 € na seminar
* Predprijavna cena do 5. februarja: 20 €
* Člani Familylabovega vzgojnega kluba: 18 €
* 4+1 bonus za prijavo na vseh pet seminarjev v sklopu Familylabove spletne učilnice Februar 2019.


 
OTROCI IN TRMA NA JEDILNIKU
Familylab Slovenija, Zaloška 54, Ljubljana, sreda 14.11.2018 ob 19h
Pogovorni večer za starše vodi: Irena Tomažin
 
 
Hranjenje otroka je tesno povezano z izražanjem ljubezni, skrbi in nege otroka, vse od njegovega rojstva dalje. Kljub dobrim namenom pa se odnosi za mizo kaj hitro sprevržejo v pravi mali boj za oblast oziroma medsebojno tekmo, kdo je bolj trmast. Zlasti takrat, kadar otroku ne dovolimo, da sodeluje in soodloča o svojih najosnovnejših potrebah. Pri hranjenju otroka tako velja nenapisano pravilo: starši odločajo, kaj bodo ponudili otroku, kdaj in koliko. Otrok pa odloči, ali bo jedel in koliko bo pojedel.

Nič ni narobe s tem, da človek kdaj prevzame odgovornost zase in za svoj obrok. Ne gre za to, da naj bi družinski jedilnik postal a-la-carte restavracija, temveč za to, da bi se vsi člani družine za mizo počutili enako dobrodošle in vredne. Prav zato je še posebej pomembno, da se hrana pri otrocih ne pojavlja kot oblika nagrade, kazni, manipulacije ali prisile.

Kaj je torej tisto, kar otroka za mizo motivira in kaj lahko starši naredimo, da bo hrana obred, ki družino povezuje, ne oddaljuje?

 
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se