Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se

Srečanja za mamice na porodniški

Drage mamice, dragi starši,

vabimo vas na navdihujoče petkove dopoldneve in sproščen starševski klepet, ki poteka 1-krat mesečno v prijetnih prostorih Zavoda IZRIIS v Ljubljani. Za vas smo pripravili zanimive teme, ki včasih prinesejo marsikateri novi izziv, ko se prvič (ali drugič) srečamo v vlogi starša. Ko se z nekom pogovorimo o vsakdanjih izzivih in pogledamo na situacijo še iz drugega zornega kota, postane naša starševska pot malenkost lahkotnejša, predvsem pa bolj jasna in radostna. 
 

Komu so srečanja namenjena in kako potekajo?
Na srečanjih ste dobrodošle tako mamice, kot očki, skupaj z vašimi dojenčki ali malo večjimi otroki. Sproščeno druženje bomo pričeli s kavo ali čajem ter kratkim predavanjem na izbrano temo, ki ga bomo nadgradili z medsebojnim pogovorom in izmenjavo osebnih izkušenj. Na vsakem srečanju bomo za vas pripravili tudi nekaj strokovnega gradiva in kakšno domačo nalogo za krepitev starševskih kompetenc. ;) Srečanja potekajo okvirno 2 uri (včasih se podružimo še malo dlje), poskrbeli pa bomo tudi za kakšen zdrav prigrizek in preproste igre za otroke, skladne s pristopom montessori. Srečanja so sofinancirana in so za udeležence brezplačna.  Število mest je omejeno, zaželene so predhodne prijave na: irena@zavod-kalejdoskop.si. 

Kdo vodi srečanja za starše?
Srečanja za starše vodi Irena Tomažin, ustanoviteljica projekta Zdrava juhica ter didaktičnih iger za otroke Igre za glavce, predvsem pa mama 13-letnega Gašperja, 10-letnega Lovra in 2-letne June. Občasno tudi mediatorka in vodja Familylabovih seminarjev.

Kje in kdaj potekajo srečanja za starše?
Srečanja za starše bodo potekala v prostorih Zavoda IZRIIS na Triglavski ulici 47 v Ljubljani ob naslednjih terminih:

1. srečanje v petek, 25.oktober 2019 ob 10h:
PRVI IZZIVI MATERINSTVA IN KAKO POSKRBETI ZA SVOJE ČUSTVENO RAVNOTEŽJE
Uvodno srečanje vodi Irena Tomažin, ustvarjalka Zdrave juhice. Na prvem srečanju se bomo dotaknili vsakdanjih izzivov, ki jih prinaša materinstvo, ki nemalokrat vodijo v prekomerno izčrpanost. Kako v novi vlogi in pomanjkanju časa poskrbeti še zase? Kako zaznati prve znake napetosti, ki včasih pripeljejo do situacije, ko sebe več ne prepoznamo, ali pa se vrtimo v začaranem krogu negativnih misli? Včasih že pogovor o vsakdanjih izzivih ter pogled na situacijo iz drugega zornega kota lahko pripomore k temu, da naša starševska pot postane malenkost lahkotnejša, bolj jasna in radostna. 

2. srečanje v petek, 15. november 2019 ob 10h:
UČENJE SAMOSTOJNOSTI IN ODVAJANJE OD PLENIC
Delavnica bo potekala kot virtualno srečanje in je prestavljena na poznejši (pomladni) termin. Na spletni delavnici se nam pridruži Anja Zagoričnik, ki nam predstavi osnovni koncept »brezpleničarstva« ter komunikacije med otrokom in materjo. Na srečanju nudi strokovno oporo tudi montessori pedagoginja mag. Mojca Košič, ki je pripravila strokovni e-priročnik Brez plenic pred drugim letom.    

3. srečanje v petek, 13. december 2019 ob 10h:
MOČ DOTIKA, SPROŠČANJA IN MEDSEBOJNE POVEZANOSTI
Na srečanju se nam pridruži Barbara Kvaternik iz Vitaholis fizioterapije, ki nas je poučila o masažnih prijemih otroka in mamice ter učinkovanju Bownove terapije. 

4. srečanje v petek, 10. januar 2020 ob 10h: 
DOJENJE IN IMUNSKI SISTEM OTROKA IN MATERE
Na srečanju se nam pridruži Mladen Krsnik, univ.dipl.kem., spec.med.biokem., strokovnjak za človeško mikrobioto in delovanje imunskega sistema. Imunski sistem je temelj našega zdravja in dobrega počutja. Kako ga lahko podpremo že pri majhnem otroku in okrepimo pri odrasli osebi? Kako sta z njim povezana prehrana, dojenje in odnosi? Več o dogodku si lahko preberete v Facebook objavi

5. srečanje v petek, 28. februar 2020 ob 10h:
PREHRANA IN VADBA MAMICE V ČASU NOSEČNOSTI IN DOJENJA
Na srečanju se nam pridruži Nike Kobal, vaditeljica joge NYOGA in avtorica spletnega programa vadbe za nosečnice. Skupaj z Nike smo preizkušale preproste vaje, ki sproščajo um in telo. Z Ireno Tomažin pa izmenjale ideje in izkušnje o tem, kako podpreti svoje telo tudi takrat, ko si zase res težko vzamemo dovolj časa.

Zaradi trenutnih razmer v povezavi s COVID-19 smo v nadaljevanju prilagodili termine našega programa in nekatera srečanja izvajamo v spletni obliki.

6. srečanje v petek, 24. april 2020:
RAZVOJ OTROKA IN PRVE MONTESSORI IGRE (spletni klepet)
Srečanje bo potekalo virtualno preko Facebooka, kjer bomo izmenjali praktične in teoretične vidike igre v povezavi z otrokovim razvojem, v spletnem video klepetu se nam pridruži mag. Mojca Košič, montessori pedagoginja in ustanoviteljica spletnega programa za starše Montessori doma

7. srečanje v petek, 15. maj 2020:
UČENJE SAMOSTOJNOSTI IN SAMOSPOŠTOVANJE (spletni klepet)
Srečanje bo potekalo virtualno preko Facebooka, kjer bomo izmenjali praktična in teoretična znanja, strokovne prispevke ter video vsebine o otrokovem razvoju in učenju samostojnosti, o pomembni razliki med samozavestjo in samospoštovanjem ter o starševski vlogi pri tem. Na spletni delavnici se nam bosta pridružili sodelavki Familylab Slovenija Sabina Adanič in Urša Plešnar.

8. srečanje v petek, 12. junij 2020:
PREHRANA MAJHNEGA OTROKA
Strokovne smernice o tem, kaj otrok zares potrebuje za zdrav razvoj, smo nadgradili s praktičnimi idejami, izkušnjami in preprostimi recepti, ki gredo v slast tako majhnim kot velikim jedcem izbranega okusa. Nekaj vsebine bomo v kratkem objavili tudi na spletni strani.  

9. srečanje v petek, 4. september 2020:
PREHRANA OTROK, ODNOSI IN VARNA NAVEZANOST
Pričetek novega šolskega leta je lahko stresen trenutek tako za starša, ki prvič uvaja otroka v vrtec, kot za starša šoloobveznega otroka. Kako v teh trenutkih podpreti sebe in otroka z ustrezno prehrano, pristnim stikom in pogovorom - pa naj gre za 2-letnega otroka ali najstnika? Medsebojno zaupanje, razumevanje in empatija so temelj psihološkega imunskega sistema, ki ga je vredno negovati iz dneva v dan. 

10. srečanje, oktober 2020:
IGRA, KI RASTE Z OTROKOM (spletni klepet)


Lepo vabljeni!
 

Srečanja za starše organizira Zavod IZRIIS v sodelovanju z Zdravo juhico, Zavod Kalejdoskop, v okviru programa »Izberi zdravo življenje«.  Srečanja sofinancira Zavod IZRIIS, Ministrstvo za zdravje RS, Mestna občina Ljubljana in zasebni donatorji (MKS, PET VET Klinika Ljubljana, Eranova, ŽLŠ). 

    
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se