Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
13. oktober 2013

Predavanja in delavnice na sejmu Narava zdravje 2013

V okviru sejma Narava zdravje, ki je med 17. in 20. oktobrom 2013 potekalo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, smo v sodelovanju s Pro Organiko, d.o.o., Kultura prehrane in bivanja, pripravili sklop igrivih delavnic za otroke, kuharskih ustvarjalnic ter predavanj o zdravi prehrani.

     

Otroci so zelo uživali v igrivi predstavi »Za ušesa te bom!« igralke Nataše Tič Ralijan. Ko jih je čarovnica, policaj, ali pa Pika nogavička spraševala, ali morda jedo špricano sadje in zelenjavo, so kar tekmovali v dviganju rok, da bi dobili »za ušesa«. Seveda so se na koncu vsi strinjali, da je »nešpricano« sadje najbolj zdravo in so hipoma pohrustali vsa jabolka, z lupino vred. Ko so odkrili še skrite Pikine bonbončke (rozine), je bilo navdušenje popolno. ;)

     

Nadaljevali smo s kulinaričnim ustvarjanjem na razstavnem prostoru Pro Organike. Mladen Krsnik, razvojni vodja v Pro Organiki, je pripravil slastne palačinke iz kamutove moke in ovsenega mleka (dodali smo še žličko koruznega škroba, malo sojine smetane in donata za rahljanje, ščep soli, žlico olivnega olja ter javorjevega sirupa). Gostje so bile nedvomno očarane... :)

     

V Galeriji II pa smo poskrbeli za pravo družabno kuharsko ustvarjalnico. Poleg koromačeve juhe s kokosom smo pripravili še popečen seitan z riževo Mozzarisello. Seitan smo popekli na olivnem olju ter ga namazali s tekočim kvasnim izvlečkom, za izrazitejši okus ter dodatek vitamina B.

S Smooth Tino smo povezali dobro voljo in kreativnost ter pripravili odlične zelenjavne napitke. V prvega smo vmešali nekaj Biogette in tako je nastala čisto prava presna juhica. ;) Za osnovo smo vzeli koromač, bučke, avokado in špinačo. Zraven smo namešali še konopljina semena, zeleni kamut, spirulino in peteršilj. V drugi smoothi pa smo poleg koromača zmešali še banano, kokosovo vodo, jabolka, rozine, mandlje in zeleni kamut. Vitalne energije nam ni zmanjkalo vse do večera! ;)

     

Z zanimanjem smo prisluhnili predavanju Mladena Krsnika iz Pro Organike o (ne)zdravih sladkorjih in ogljikovih hidratih, ki nas je navdušil s tezo »Zdrav duh v zdravem črevesju.« Zraven pa je krasno zaživela ideja, da ob predavanju poskrbimo tudi za zdravo animacijo otrok - in vam dragim staršem ni bilo treba posebej skrbeti za varstvo svojih otrok v času predavanja. ;)

                                                                                   

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se