Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
18. april 2013

Spoznavanje žit

Tokrat smo za otroke v okviru projekta Zdrava juhica v vrtcu pripravili delavnico na temo spoznavanja žit. Naše sodelovanje s skupino otrok »Bistre glavce« tekom celega leta se je odlično obrestovalo, saj so si otroci zelo dobro zapomnili, katere vse vrste žit smo že uporabili v Zdravih juhicah, ki so se našle na njihovem jedilniku. Imeli so polno krasnih idej, na kakšne načine lahko uporabimo in pripravimo žita.



Da se žita zmeljejo v mlinu in tako dobimo moko, iz katere spečemo kruh in slastne palačinke, to dobro vedo prav vsi. Kar nekaj otrok je tudi že obiskalo mlin in z velikim navdušenjem so nam pripovedovali o tej dogodivščini. Otroci prav tako dobro vedo, kje rasejo žita. In da jih je treba najprej oluščiti, si bodo gotovo dobro zapomnili, saj jim je šlo luščenje ovsa odlično od rok. Z zanimanjem so okušali ovsene kosmičke, razlikovanje med petimi različnimi vrstami kosmičev, to pa je bila že malce težja naloga... ;)



Nadvse prijetno in poučno druženje pa smo zaključili še z amarantovo pokovko (napihnjenci), nad katero otroci niso mogli skriti svojega navdušenja. V en glas smo se dogovorili, da prihodnjič pripravimo zabavo s pokovkami. Se že veselimo!


KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se