Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
24. oktober 2012

Zdrava juhica v Vrtcu Jelka

Prejšnji četrtek je bil prav poseben dan. Ne samo zato, ker sem imela priložnost projekt Zdrava juhica predstaviti tujim investitorjem ter širši množici poslušalcev konference o socialni ekonomiji. Dan je bil zares poseben zato, ker se je pričel uresničevati projekt Zdrava juhica v vrtcu. Projekt, ki sem ga zasnovala v želji zagotoviti otrokom v vrtcih več zdrave ekološke hrane. ter jim hkrati zdravo prehrano približati na igriv in prijazen način. Jih spodbuditi k zanimanju o tem, kaj jedo, kaj je zdravo, in zakaj je tako. In nenazadnje v želji, da bodo otroci zdravo prehranjevanje ponotranjili - ker je prav zares tudi okusno.

Tako se je Zdrava juhica našla na jedilniku 500 otrok v Vrtcu Jelka. In 1000 staršem tisti dan ni bilo treba skrbeti, koliko pesticidov ter drugih umetnih dodatkov so otroci zaužili. Kajti vrtec je poskrbel, da je bil celoten jedilnik tistega dne ekološki.
 


Zdrava juhica je v okviru Zavoda Kalejdoskop vrtcu donirala sveže sestavine ekološke pridelave, pripravila recept za okusno Korenčkovo juhico s kokosom ter za otroke priredila Zgodbo o kameni juhi. Skozi zgodbo, ki so jo tudi uprizorili, so se otroci naučili, zakaj je pomembno deliti med seboj. In kako okusna in zanimiva je lahko juhica, če jo pripravljajo vsi skupaj in vsakdo nekaj prispeva.
 


Otroci (pa tudi vzgojitelji) so juhico z užitkom pojedli, ter ob tem ugibali, katere sestavine so kuharice dale v juhico, da je bila tako zelo slastna.
 


KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se