Facebook

Prijava na novice

recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
POTRDI
Prehrana in počutje
Salamba
Jogi
Ristanc s kockami
Človek ne jezi se
19. maj 2017

Zdravi prijatelji - Festival kuharskih delavnic v Mali ulici


V prekrasnem okolju mestne igralnice Mala ulica letos znova praznujemo festival kulinaričnega ustvarjanja, igrivosti in vedoželjnosti za otroke in družine, kjer bomo dobro pregnetli, premešali in začinili najbolj slastne sestavine in iskrive ideje.

Skupaj s skrbno izbrano ekipo iz Male ulice ter prijateljev dobre hrane smo za vas in vaše najmlajše (pa tudi malo starejše) kuharske navdušence pripravili pester program, ki bo prebudil tudi najbolj zaspane jedce:

10.15: Sadni »ninja« prijatelji - joga za otroke
(Sonja Velkavrh, učiteljica hatha joge »Satya«)
Na jogi bodo otroci spoznavali svoje telo in njegove zmogljivosti. Izvedeli bodo, da imajo v svojem telesu ''ninja'' prijatelje, ki se ves čas borijo za njihovo zdravje. Spoznali bodo kako lahko z zdravo hrano dobro poskrbijo za svoje »ninja« prijatelje v trebuščku in jim s tem (ter sebi) pomagajo biti še boljši.

11.00: »Kdo so zdravi prijatelji?« - kratka video animacija in reševanje zavozlanke
Skupaj si bomo ogledali kratko video animacijo (risanko) o naših »ninja« prijateljih, mikroorganizmih v telesu ter rešili zavozlanko, kdo je najbolj zdrav!

11.15: Čarobni vlakec sadja in zelenjave - kulinarična delavnica za otroke
(Irena Tomažin in Sonja Velkavrh)
Na delavnici bomo skupaj z otroki ustvarili okusen vlak, ki bo pripeljal veliko zdravih dobrot, ki bodo nahranile naše »ninja« prijatelje v telesu. Vlakec ustvarjamo po navdihu iz knjige Ustvarjalnice iz Male ulice.

13.00 - 15.30: Lego education in družabne igre - ustvarjalne delavnice
 (gledališko društvo TAKA TUKA, Zavod Izriis in ekipa Male ulice)
Na delavnicah bomo spoznavali različne družabne igre, preverili, kako dober »zeliščni« spomin imamo, sestavljali bomo sadne lego kocke, kaj dobrega zraven pohrustali in se zelo zabavali.

15.30: Čarobne juhice in njami palačinke - kulinarična delavnica jedi »brez glutena«
(Irena Tomažin, Klavdija Kosič, Adriana Hudolin in Mojca Košič)
Na delavnici bomo skupaj z otroki zakuhali slastno juhico iz samih zmajevsko zelenih sestavin in preizkušali recepte za najbolj slastne palačinke brez glutena ter okusne in zelo hranljive namaze. Skupaj s starši bomo izmenjali recepte in nasvete o pripravi jedi brez glutena, mleka in alergenov, ter o načinih vključevanja otroka v pripravo jedi po metodi Montessori. Z vami bomo ustvarjalke Zdrave juhice, Boobeefoodee.si, bloga Mami je doma in pedagogike Montessori doma.

17.00: »O, kakšni čudeži!« - predstava za otroke igralke Nataše Tič Ralijan
Predstava gledališke igralke Nataše Tič Ralijan bo otroke igrivo popeljala v svet domišljije in čudes. Skupaj bomo raziskovali, kdo so naši zdravi prijatelji v telesu, se čudili in se smejali. 

18.00: Zaključek in slastno presenečenje!

Z dogodkom se pridružujemo mednarodni iniciativi Food Revolution, kjer v mesecu maju otroci povsod po svetu vihtijo kuhalnice in se naučijo veliko koristnega o pripravi jedi in njenem pomenu za telo.

Na dogodku bomo uporabili le skrbno izbrane ekološke rastlinske sestavine iz bližnjih kmetij ter ekološke trgovine Kalček

Pridite, skupaj bomo zakuhali nekaj slastnega! :)

----------
Vstopnina v Družinski center Mala ulica znaša 2,00 Eur na otroka. Predhodne prijave na dogodek niso potrebne. Dopoldanske aktivnosti se bodo odvijale v notranjem delu igralnice, popoldanske pa bodo potekale na zunanjem igrišču (ob primernem vremenu).

Ilustracija dečka in deklice: Gorazd Vahen za Zdravo juhico

KOMENTAR

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se